Història

El Club Esportiu Onyar neix com una sortida als equips de bàsquet de les escoles de l'Eixample de Girona que un cop acabat el període escolar tenien poques opcions de continuar jugant.

A partir d'un equip format per exalumnes de l'escola Annexa que participava a la competició Intermunicipals de Girona i del interès dels pares, mestres i monitors de les escoles Migdia, Annexa i Lluís Pericot es va fundar el club.

El 9 de juny de 1993 es va fer l'assemblea per tal de constituir el club i presentar els estatuts.

La temporada 1993-94 va ser la primera de competició oficial amb tres equips: el sènior masculí (C. Catalunya 3ª B), un cadet masculí i un cadet femení.

L'abril de 1994 el club organitza el I Campus del C.E. Onyar i, durant tres dies de la Setmana Santa, els entrenadors i jugadors de l'equip sènior fan de monitors.

El juny de 1995 el club va arribar a un acord amb el Club Bàsquet Vilaroja, mitjançant el qual integrava els jugadors i la plaça del sénior masculí, d'aquesta manera el C.E. Onyar assolia la categoria de 3ª Preferent.

Les temporades següents han estat una continuació dels equips, ampliant el seu nombre fins arribar a la temporada 98-99 amb 12 equips. La temporada 97-98 tenim per primera vegada un sènior femení, format per les jugadores que començaren a la categoria cadet. I la temporada 98-99 arriben al sènior masculí els primers jugadors formats a la casa. Aquest fet coincideix amb la reestructuració de les categories del bàsquet català i el 8è lloc assolit al campionat de 3ª Preferent dóna opció a jugar a la lliga d'ascens aconseguint la categoria de 2ª Catalana.

Amb l'arribada dels jugadors i jugadores del club als equips sèniors es potencia la filosofia del club: confiar en els jugadors i jugadores del club, mantenir els jugadors i acceptar incorporacions d'altres equips per tal de completar les plantilles i garantir el nivell competitiu del sènior. D'aquesta manera creiem molt important la formació de les categories inferiors. El treball de l'entrenador en aquestes categories és molt important, ha de fer d'entrenador i d'educador si el que volem és fer una tasca esportiva i a la vegada educativa.

Entenem que l’esport és un servei essencial, i que incideix directament en la millora de la salut, l’educació i la formació.

Campionat de Catalunya Sots-21. 2010-2011

Ascens a Copa Catalunya. 2013-2014

Campionat de Catalunya Sots-25. 2016-2017

Ascens a 1a Catalana. 2019-2020